Is betaald adverteren op social media wel de juiste keuze voor jou? 
Geschreven door Saskia Heirbaut 23 november 2019
Vaak hoor ik beginnende coaches, trainers en consultants zeggen dat advertenties te duur zijn of dat het voor hen niet werkt.  Dat hun klanten niet op Facebook zitten of ze niet weten waar ze zouden moeten beginnen.  Soms hebben ze zelf al eens een advertentie online gezet en het was geen succes.  Sommigen durven er zelfs niet aan te beginnen.

Technisch is het vaak nog te veel buiten je kennisveld en daarom ook zo eng om ermee te beginnen.  Want wat nou als het niet werkt,  dan ben je  je geld kwijt.  
Bij een advertentiebudget denk je al snel aan enkele honderden euro’s.  Als startende ondernemer kan dat best pittig zijn.   
Maar dat hoeft niet zo te zijn. Je kan bijvoorbeeld al een advertentie campagne draaien vanaf €2 per dag.  Als je niet weet hoe je de advertenties moet instellen of hoe je nu het beste aan marketing doet,  dan is het risico dat je je geld weggooit nog steeds vrij groot.   Je kan er dan voor kiezen om een professional in te huren, tenminste,  als je daar het budget voor hebt.  En als dat nu nog juist ontbreekt in jouw opstartfase,  dan is het best logisch dat je op zoek gaat naar andere vormen van marketing op social media,  een vorm waar je meer tijd in moet steken,  maar die wel 'gratis' is.

Je zult ondertussen vast wel weten dat je zichtbaar moet worden voor je potentiële klanten,  anders heb je binnenkort geen klanten , want ze weten gewoon niet dat je bestaat. 
Het alternatief voor betaalde advertenties (wat overigens echt wel de moeite waard is als je het goed doet) is organische groei via je social media kanalen.   
Dan kom je natuurlijk bij de volgende vraag terecht, welke kanalen zijn interessant voor mijn bedrijf? 
Het is best belangrijk om het juiste kanaal te kiezen. Zit jouw ideale klant op Facebook of op Instagram? Of misschien eerder op LinkedIn? 
Waar ben jij zelf het meeste actief? Welk platform ken je al goed? 
Begin dan met een of twee platformen.  Zo blijft het overzichtelijk en later kun je er altijd nog platformen aan toevoegen.   
Ik ga je in deze blog niet helemaal uitleggen hoe je dat dan moet aanpakken,  maar ik kan je wel zeggen dat het handig is een social media kalender te maken.  Hierin plan je je berichten een, twee of drie maanden vooruit. 
 
Valkuil als je geen planning gebruikt 

Vaak beginnen ondernemers berichten te posten op het moment dat ze daar tijd en zin in hebben.  Want er moet natuurlijk wel iets op hun pagina staan.  Maar hierdoor krijgen ze juist het gevoel dat ze steeds iets moeten verzinnen en uiteindelijk lukt het niet om consistent te posten,  door tijdgebrek of andere zaken die in de weg staan.  Je verliest je pagina weer even uit het oog en consistentie is ver te zoeken.  Vaak leveren de berichten die geplaatst worden niet echt een relevante bijdrage aan de pagina.  Ze leveren geen waarde voor de bezoeker van je pagina,  het is dan ook niet te verwonderen dat je hier moeilijk sales uit kan halen. 
In een volgende blog zal ik dieper ingaan op het plannen van je social media posts en hoe je gemakkelijk content kan bedenken en maken in een korte tijd voor een lange tijd. 

Om te weten of betaalde advertenties haalbaar zijn voor jou,  moet je ten eerste goed weten wat je doel is.  Hierover meer in mijn volgende blog.

Saskia Heirbaut
 


Saskia Heirbaut


Saskia van Heirbaut Marketing zorgt ervoor dat ondernemers kunnen groeien naar het volgende level door klanten voor ze te genereren via Social Media Marketing. Zij is een specialist op het gebied van Facebook en Instagram-marketing waardoor het mogelijk wordt met een minimale investering je bedrijf exponentieel te laten groeien.
Als jij geïnteresseerd bent meer klanten te genereren voor jouw bedrijf, waardoor jij financieel vrij wordt, vraag dan vandaag nog een gratis en geheel vrijblijvend strategiegesprek aan.  Dan krijg je meteen ook tips om direct van start te kunnen met de groei van jouw onderneming, jouw praktijk.
©2019 Heirbaut Marketing


Powered By ClickFunnels.com