Nooit gedacht dat ik ondernemer zou worden
Geschreven door Saskia Heirbaut 1 september 2020
Na ons 5e kindje stopte ik met werken om thuis te zijn voor de kinderen. Ondertussen probeerde ik de opleiding Leerkracht Lager Onderwijs te behalen. Hiermee was ik gestart toen ik zwanger was van mijn derde kind, met de bedoeling te kunnen werken èn alle vakanties van de kinderen te hebben om bij hen te zijn. Ik vond het leuk om met kinderen bezig te zijn, ik zou er mijn eigen kinderen beter door kunnen helpen, dus waarom ook niet. 
Maar het was moeilijk te combineren, de kinderen om mij heen, mijn man die van mij verwachtte dat ik gewoon al het huishouden bleef rond krijgen. Want tja, ik was immers de hele dag thuis… 
Op school verwachtte ze ook gewoon de prestaties van iemand die enkel met de opleiding bezig was. Kortom, ik vond het zwaar. 
Slapeloze nachten, tot in de kleine uurtjes nog essays printen, lesvoorbereidingen maken, altijd nog een kind aan de borst die zeker ook nog wel 3 keer per nacht wakker werd…. Maar ik wilde dit zo graag, ik was er zeker van dat ik me weer waardig ging voelen als ik ook weer kon werken. Werken als leerkracht, met dezelfde uren als mijn kinderen, dan kon ik er altijd voor ze zijn, terwijl ik toch ook centjes binnen bracht .... ik wilde me bewijzen, laten zien dat ik dit kon. 
En vooral, ik had mezelf altijd voorgehouden dat ik een diploma hoger onderwijs moest hebben om iets te betekenen ofzo. hiermee zou ik mijn kinderen laten zien dat je alles kan bereiken, als je maar wil….
Maar hoe langer ik dit bleef doorzetten, hoe hopelozer ik me begon te voelen. Ik voelde helemaal niet meer die vreugde die ik in het begin van de opleiding voelde. Misschien was dit niet mijn droomjob? Misschien …? Maar ik kon daar toch niet aan toegeven? Niet nu ik er al zoveel jaren mee bezig was?
Ik werd nog twee keer zwanger en moest mijn studie telkens weer onderbreken. Ja, natuurlijk waren die zwangerschappen mijn eigen keuze, maar ik bleef naïef denken dat ik het wel weer zou kunnen oppakken na mijn bevalling. Het duurde uiteindelijk toch altijd langer dan ik eerst dacht voor ik weer kon beginnen en tja...uiteindelijk … gaf ik het op. Ik was niet geslaagd, ondanks mijn inzet. Ik had simpelweg niet genoeg tijd om me 100% in te zetten (excuses), ik voelde me een mislukking, nu zou ik nooit iets kunnen bereiken. Ik moest me er gewoon maar bij neerleggen. Het is genoeg om gewoon moeder te zijn voor je kinderen, dat geloof ik echt. 
Ik ben ook echt gelukkig met mijn kinderen, begrijp me niet verkeerd. Ze zijn mijn leven en daarom wilde ik ze ook het “goede voorbeeld” geven, door niet op te geven en een diploma te halen. Maar helaas was me dat dus niet gelukt en daar voelde ik me echt slecht over.  
Als huismoeder deed ik gewoon mijn moeder taken en het huishouden zoals verwacht werd. Ik was vooral daarmee bezig. Zoals het hoort. 
Maar na een paar maanden begon er weer iets te woelen. Ik kreeg weer dat gevoel in mijn maag. Er moet meer zijn voor mij, ik heb nog een ander doel, ik voelde het, ik wist alleen nog niet wat het was. Ken je dat gevoel? Dat je het overal in je lijf voelt alleen je kan niet precies zeggen wat je daar nou mee moet doen.
Overtuigd dat ik hoe dan ook in actie moest komen ging ik op zoek naar mijn missie.
Ik besloot mijn BTW nummer aan te vragen en er gewoon voor te gaan. Ik wil me dus toch nog steeds bewijzen, niet voor mezelf, maar voor mijn kinderen. Ik ben ervan overtuigd dat er een manier is om je droomleven te leven in overvloed en niet aan de ketting van een veeleisende baas.
Bij het aanvragen van mijn BTW nummer wist ik eigenlijk nog niet wat ik ging doen, maar ik zei maar iets van handel of zo. Dus …. dat werd em niet direct, maar het was wel het begin van een positieve verandering in mijn mindset.
Want daar zit het in, die mindset...ik wist het zeker.
Lees je morgen ook mee hoe ik dan mijn missie gevonden heb?
FB Comments Will Be Here (placeholder)


Saskia Heirbaut


Saskia van Heirbaut Marketing bouwt jouw marketing funnel en zorgt ervoor dat jij je enkel nog met je core business hoeft bezig te houden.  Wil je zelf met jouw online marketing aan de slag?  Dan kan ze je perfect verder helpen op haar Facebook pagina "True Connection Marketing".  Hier geeft ze alle informatie die jij nodig hebt vrij via video tutorials.  
Heb je geen zin om er zelf aan te beginnen,  dan kan je altijd een gratis strategiegesprek inplannen.
©2019 Heirbaut Marketing


Powered By ClickFunnels.com