MOET ik bloggen?
Geschreven door Saskia Heirbaut 12 februari 2020
Bloggen kan je zeker iets opleveren.  Want als mensen je blog lezen en zich kunnen vinden in je verhaal,  beginnen ze je ook meer te vertrouwen,  het lijkt wel of ze je echt leren kennen.  
Als jouw verhaal bij hun aansluit en bij hetgene waar ze naar op zoek zijn,  dan wordt de kans dat je hieruit ook klanten gaat krijgen veel groter.  
Bovendien zijn dit ook klanten die je wil hebben,  met andere woorden,  je ideale klant.  Jouw ideale klant is namelijk bij voorkeur zo geïnteresseerd in jouw informatie,  dat deze ook jouw blog berichten leest.  

Maar om zomaar wat te gaan schrijven heeft weinig zin.  Je kan vertellen over jouw werk en jouw bevindingen,  maar er moet wel een meerwaarde voor de lezer in zitten. Vraag je dus op voorhand af of jouw lezers gebaat zijn met wat je schrijft.  Hebben ze er een voordeel aan om dit te lezen?

Nog iets waar je even over moet nadenken is de tijd die je erin investeert. Als je een hekel hebt aan schrijven,  dan is het niet zo handig om jezelf elke week weer te moeten dwingen een blog te schrijven. 
Bekijk of een blog bijdraagt aan jouw business.  Is het de moeite waard? 

Verder is het ook wel verstandig om eens te bekijken of een  blog schrijven in jouw sales strategie past.
Zeker als een blog schrijven je veel energie kost.

Maar als je het leuk vindt om een blog te schrijven,  dan kan ik het alleen maar aanraden.  Meestal is het ook niet zo moeilijk als het over je passie gaat.  Bovendien trek je, juist door die passie in je tekst te laten voelen,  ook de meest geschikte mensen aan voor jouw business.  

Het is dan wel handig om even te googlen hoe je jouw website,  jouw blogs het beste gerankt krijgt op google. Keywords kunnen daar bijvoorbeeld bij helpen.  Het is ook misschien wel leuk om te weten dat grotere websites voorrang krijgen bij google.  Dus als je blogt,  wordt je website ook steeds groter. 
Ook via social media kun je mensen er vaak op attenderen dat je weer een nieuwe blog hebt geschreven.  Zo heb je ook weer een leuke post op je facebook pagina of in je facebook groep bijvoorbeeld.  Hier kun je meteen een link delen naar je blog en zo weer lezers meer aan je hechten. 

Dus als je wil bloggen kan je eigenlijk niks verkeerd doen.  Het is maar net hoeveel tijd je hieraan wil besteden.

Ik blog zelf bijvoorbeeld wel heel graag,  maar ik hou mij niet aan een bepaalde tijd,  ik link wel via mijn social media. Ik stel geen data in,  want ik schrijf vanuit de topics die ik op dat moment wil bespreken.  Soms na aanleiding van een vraag van een klant of een opmerking op een post.  Maar soms ook gewoon uit een eigen gevoel of iets wat ik wil delen,  zolang het maar een leerervaring kan zijn voor mijn lezer.  Ik ga bijvoorbeeld niet zitten zeuren over iets waar ik toch niks aan kan doen,  want dat kan mijn lezer ook niet helpen in zijn of haar ontplooiing.Saskia Heirbaut

Saskia Heirbaut


Saskia van Heirbaut Marketing zorgt ervoor dat ondernemers kunnen groeien naar het volgende level door klanten voor ze te genereren via Social Media Marketing. Zij is een specialist op het gebied van Facebook en Instagram-marketing waardoor het mogelijk wordt met een minimale investering je bedrijf exponentieel te laten groeien.
Als jij geïnteresseerd bent meer klanten te genereren voor jouw bedrijf, waardoor jij financieel vrij wordt, vraag dan vandaag nog een gratis en geheel vrijblijvend strategiegesprek aan.  Dan krijg je meteen ook tips om direct van start te kunnen met de groei van jouw onderneming, jouw praktijk.
©2019 Heirbaut Marketing


Powered By ClickFunnels.com