Geven is mijn antwoord
Geschreven door Saskia Heirbaut 31 augustus 2020
1 September en de kinderen gaan weer naar school. Niks is nog vanzelfsprekend op dit moment. Er veranderde zo veel de laatste maanden, dat we maar moeilijk nog ergens op kunnen rekenen. We moeten het ermee doen helaas.
Mijn mening hierover doet er nu niet toe natuurlijk, maar het doel van mijn business is wel gevormd tijdens deze bizarre periode. Maar eigenlijk moet ik het beter omschrijven, het doel van mijn business groeit met mij mee en is dus niet hetzelfde als toen ik ermee begon en zal blijven meegroeien.
De reden is anders dan je zou denken, of misschien ook niet.... dat gok ik maar, want ik weet natuurlijk helemaal niet wat jij denkt. En de komende dagen zal de reden je nog duidelijker worden. 
Mijn doel is zoveel mogelijk mensen met dezelfde struggles als ik (had) te helpen van a naar beter. Welke struggles heb ik het dan over? Nou, ik dacht ooit dat ik nooit ondernemer zou worden. Ik was bang van alles wat daarbij komt kijken, de verantwoordelijkheid, de slapeloze nachten, papierwerk, cijfers….zo’n beetje alles wat je maar kan verzinnen. Nu vraag je je vast af hoe het dan mogelijk is dat ik toch op een dag mijn BTW nummer ging aanvragen.
Je hebt gelijk, het klinkt niet logisch dat je op je angst af loopt. En al helemaal niet uit eigen vrije wil. Maar ik had een gevoel. Een gevoel wat ik al jaren voel, maar wat maar geen vorm bleek te krijgen. Een gevoel dat ik iets meer moest doen dan enkel echtgenote, moeder en werknemer zijn. Ik denk dat je wel weet wat ik bedoel, of niet?
Op een dag wist ik het ineens. Ik moest toch mijn angsten zien te overwinnen, want mijn oplossing hield ook in dat ik toch zelfstandige moest worden.
Het was een hele reis om te komen waar ik nu ben. Ik voelde altijd al een drive in mezelf om iets te kunnen betekenen voor anderen. Of het nu om bewijsdrang ging of om anderen te kunnen helpen, dat laat ik nu even in het midden. Om voor anderen iets te betekenen, moet je kunnen geven. Alleen ik was ervan overtuigd dat ik niks te bieden had.
Ja, ik hielp wel mensen waar ik dat kon, zoals met de opvang van hun kinderen, luisteren naar hun problemen, helpen verhuizen, … het waren vriendendiensten en ik kreeg soms het gevoel dat er werd geprofiteerd in plaats van dat ik echt impact kon maken op hun leven. Dus deze vorm van ‘helpen’ is goed, maar gaf me geen of weinig voldoening. Ja, sorry, maar natuurlijk gaat het ook een beetje om hoe ik me bij dat ‘geven’ voel.
Ik ben een creatieve geest en had dus ook moeite met een keuze maken. Ik stortte me van de ene studie in de andere.
Na veel leren en uitproberen wil ik nu mijn kennis delen, want dat is wat ik je gratis kan geven. Ik kan het geven zonder mezelf tekort te doen. Hoewel ik hier ook dagen en uren aan besteed, geloof ik dat ik door mensen te helpen, zelf ook geholpen wordt. Als in de Law of Attraction. Ik geloof dat deze vorm van geven ook echt tot oplossingen bij jou kan leiden. Jij, die net begint met online marketing voor je bedrijf, jij ,die nog niet het budget hebt om mij dit voor jou te laten doen. Jij, die absoluut geen techneut bent en dus bang bent aan een online avontuur te beginnen. Jou wil ik op deze manier helpen.
Jaren geleden leerde ik over de Law of Attraction. Dit in combinatie met mijn opgedane kennis en ervaring maakt dat ik met deze pagina zo veel mogelijk startende ondernemers of ondernemers die van offline naar online willen gaan, wil helpen door informatie te delen in een gestructureerde vorm en met mijn persoonlijke begeleiding in de vorm van lives, video’s, podcasts en blogs. Ik wil je een toolbox aanbieden met de beste mogelijkheden op gebied van online marketing waar ik zelf verstand van heb.  
Dit is dus niet echt afgelijnd en is ook in constante groei.
Ik begin deze maand, september, met het delen van verschillende informatie op het gebied van online marketing. Ik leg je uit hoe jij hier zelf op een goede manier aan kan beginnen en dit is dan ook meteen een onderdeel van mijn eigen marketing.
Wat ik met je deel is uit eigen ervaring en wat ik zelf doe, wat ik doe voor mijn klanten en wat ik geleerd heb van anderen middels online cursussen en coaching. 
Soms is het niet nodig zelf eerst fouten te moeten maken. Ik deed al het opzoekwerk, trial en error, voor jou, zodat jij dat niet hoeft te doen en jij gewoon maar hoeft te volgen waar ik het hier over heb. Implementeer en voel of het bij jou past.
Er zijn meerdere wegen naar Rome, maar als je telkens weer terugkeert, zul je er nooit komen. Mijn boodschap is, geef niet meteen op als iets niet direct werkt, al zie je niet meteen resultaat, toch ligt het resultaat vaak klaar als je doorzet. Wat niet wil zeggen dat je zonder kompas moet blijven doorlopen, dat zou dom zijn.
Daarom ben ik er ook en kun je mij altijd een berichtje sturen of in de comments op mijn Facebook pagina je vraag stellen als je er echt niet uit komt.
Ook voor mij blijft dit een leerproces en ik sta dus ook open voor aanbevelingen, voor opbouwende kritiek, voor gerichte feedback, voor ideeën, voor andere tools, … noem het maar op.
Ik ben nog niet gespecialiseerd, maar tracht via deze weg ook mijn specialisatie te vinden en vooral te helpen waar dat nodig is.
Waar loop jij op vast of heb je moeite mee als het om online marketing gaat?

Laat het me maar weten en misschien kan ik je meteen al uit de brand helpen.


FB Comments Will Be Here (placeholder)


Saskia Heirbaut


Saskia van Heirbaut Marketing bouwt jouw marketing funnel en zorgt ervoor dat jij je enkel nog met je core business hoeft bezig te houden.  Wil je zelf met jouw online marketing aan de slag?  Dan kan ze je perfect verder helpen op haar Facebook pagina "True Connection Marketing".  Hier geeft ze alle informatie die jij nodig hebt vrij via video tutorials.  
Heb je geen zin om er zelf aan te beginnen,  dan kan je altijd een gratis strategiegesprek inplannen.
©2019 Heirbaut Marketing


Powered By ClickFunnels.com