Van hobby naar beroep
Geschreven door Saskia Heirbaut 2 september 2020
Hier wil ik je meenemen in mijn “strijd”.
Lijkt het sommigen voor de wind te gaan, dan heb je het mis. Iedereen die ooit echt succes bereikte, heeft hier hoe dan ook heel hard voor gewerkt. Maar natuurlijk staat daar tegenover, dat wanneer je dat werk leuk vindt, het een heel groot verschil maakt.

Hier ging ik dus twee jaar geleden naar op zoek. Ik bekeek naar wat ik graag deed en toen begon ik daarop verder te gaan en voilá, succes...euhhh, nee, niet echt dus….
Laat me je eerst even kort vertellen wat mijn hobby's eigenlijk zijn. Ik teken,knutsel en schilder graag. Ik vind feestjes geven, vooral kinderfeestjes voor mijn kids, helemaal top.
Verder lees ik graag een boek en hou ik van een babbel met mijn dochters of vriendinnen,... of was dat nu hetzelfde?
Waar ik een hekel aan heb? Pfff, rekeningen betalen, huishouden en boodschappen doen.
Tja, klinkt misschien cliché, maar de waarheid is de waarheid.
Maar waar ik dus achter kwam na mijn eerste zoektocht, was iets wat ik echt niet verwacht had.
Ik begon met te denken dat, als ik toch altijd van die super feestjes kan geven voor mijn kinderen, dat ik dat dan ook wel zou kunnen uitbouwen en iets voor andere kinderen kon creëren. En op zich ging dat wel, maar het bleek uiteindelijk of een te ingewikkelde zaak of te duur. Het moeilijke bleek op algemener te denken en ik kreeg er dus echt geen energie van. Dat had ik dus echt niet verwacht. Ik heb altijd heel veel ideeën voor de feestjes van mijn kinderen, maar als ik er het geld niet zo zeer in stak, dan was het wel tijd en moeite. Maar hoe kon ik dat nu verkopen?
Ik denk dat er echt wel mensen zijn die dat wel kunnen. En met een team zou het me misschien ook wel gelukt zijn. Maar ik liep er echt van leeg. Dus het was al vrij snel tijd voor een nieuw plan.

Het volgende plan: Maak van je hobby je beroep, dan hoef je nooit meer te werken.
Ik las veel informatieve boeken over hoe je voor jezelf kon beginnen, marketing, businessplan….
Ik deed een high end e-commerce cursus van 8 weken.
Maar wat ik steeds weer tegen kwam was dat je een niche moest vinden. Dus niet gewoon creatieve dingen, maar echt iets specifiek. Aanvankelijk bedacht ik dus creatieve workshops, maar dit werden dus workshops ‘houtbranden’. Ik voelde me hier niet 100% goed bij, want ik kan natuurlijk veel meer. Maar omdat het zo werd aangeraden je bij een niche te houden…

Ik organiseerde een paar workshops gewoon bij mij thuis. Met maar plaats voor 6 personen, maar het was toch een begin. Totaal onwetend zette ik mijn workshops gewoon op marketplace en kreeg op die manier wel al enkele leads en mensen die inschreven voor de workshops.

Ik deed dit een tijdje, maar toen het weer zomervakantie werd moest ik stoppen, aangezien de kinderen dan natuurlijk thuis waren. Wanneer ze thuis zijn is het gewoon niet mogelijk zoiets te organiseren, dus daar liep ik weer op een dood eind. Ja, ik kon wel enkel workshops gaan plannen als de kinderen naar school waren natuurlijk. Maar ze hebben nu eenmaal ook heel veel vakantie en weekends zijn juist heel interessant voor workshops.  
Ik voelde me bezwaard en diep treurig dat ik hier niet eerder over nagedacht had, had ik nu wéér een verkeerde keuze gemaakt? 
Ondertussen had ik dus die cursus e-commerce gedaan en ik had ook al enkele artikelen online staan. Ingekocht van het geld dat ik verdiend had met de gegeven workshops.  

Bij het naderen van de zomervakantie bood zich de kans aan bij een beta-versie van een online facebook ads cursus in te stappen.
Zonder aarzelen kocht deze intensieve cursus aan en begon te leren. Ik ging me hier in de zomermaanden in verdiepen om na de vakantie weer flink gas te kunnen geven.
Ik ben van nature het type dat niet echt focus heeft, heel chaotisch en snel afgeleid dus. Herken je dat?  Ik weet nu hoe ermee om te gaan en toch je doelen te behalen.  Dus hou deze blog en mijn Facebook pagina in de gaten.

Anyways,  die twee maanden kon ik me dus vastbijten in die cursus om daarna weer met mijn workshops aan de gang te gaan. Maar het liep een beetje anders.
Zoals ik al zei, focus is moeilijk, maar toen besefte ik nog niet dat ik dat probleem had.
In de cursus leerde ik werken met de Facebook Business Manager, maar eigenlijk ging er qua marketing en business een wereld voor me open. Maar naast dat technische werd ik ook op een ander niveau uitgedaagd.
Wil je weten welke uitdaging ik kreeg en hoe ik daarop reageerde? Lees het in mijn volgende blog!

Heb je mijn vorige blogbericht al gelezen?
FB Comments Will Be Here (placeholder)


Saskia Heirbaut


Saskia van Heirbaut Marketing bouwt jouw marketing funnel en zorgt ervoor dat jij je enkel nog met je core business hoeft bezig te houden.  Wil je zelf met jouw online marketing aan de slag?  Dan kan ze je perfect verder helpen op haar Facebook pagina "True Connection Marketing".  Hier geeft ze alle informatie die jij nodig hebt vrij via video tutorials.  
Heb je geen zin om er zelf aan te beginnen,  dan kan je altijd een gratis strategiegesprek inplannen.
©2019 Heirbaut Marketing


Powered By ClickFunnels.com