Jouw Facebook profiel en pagina optimaliseren voor conversie
 Geschreven door Saskia Heirbaut 7 september 2020
In afwachting van de antwoorden op de survey, begin ik toch al met te delen wat ik zelf denk dat handig is als je met je online marketing wil beginnen.
Vandaag ga ik je uitleggen hoe je met de lay-out van jouw businesspage (je bedrijfspagina) en de lay-out van jouw persoonlijke profiel op Facebook meer potentiële klanten kunt krijgen.

Hoe kun je die pagina nu precies optimaliseren voor conversie?


Dat is iets wat natuurlijk al uitgebreid onderzocht is door professionals die hier dagelijks mee bezig zijn. Ik leerde dit onder andere van Blake Nubar en aangezien hij hier zoveel succes mee heeft is het meer dan het proberen waard. Je kunt professionals inhuren om jouw profielen helemaal te optimaliseren voor meer leads. Deze pro’s leveren natuurlijk goed werk, maar ze kosten ook wel wat en als je dat niet hebt liggen, zijn deze tips misschien toch best welkom. 


Tip 1: Goede naam kiezen


Bedrijfsnaam en rekening houden met de richtlijnen die Facebook hiervoor geeft: https://www.facebook.com/help/519912414718764
Hiervoor stuur ik je graag door naar de pagina van facebook zelf waar je uitgebreide informatie vindt over dit onderwerp. Maak het niet te moeilijk en kies bij voorkeur voor de naam van je bedrijf en misschien in combinatie met wat keywords die duiden op het probleem wat jij oplost.

Tip 2: Vanity URL


Facebook geeft jouw pagina automatisch een URL. Het begint altijd met facebook.com/ … en daarna volgt een willekeurige reeks cijfers en letters. Dat is niet zo mooi en bovendien ook niet gemakkelijk te onthouden voor iemand die daarna misschien jouw pagina weer wil opzoeken. Of zelfs voor jezelf als je je pagina snel ergens wil delen.
Om dit aan te passen ga je naar ‘Info’ in de linkse kolom en dan ga je naar bewerken achter ‘Gebruikersnaam’. Wat je daar invult, zal nu in de plaats van die willekeurige reeks letters en cijfers komen te staan. Kies iets wat gemakkelijk te onthouden is in verband met jouw bedrijf, liefst gewoon bedrijfsnaam.
Maar het kan zijn dat deze natuurlijk al bezet is. Dan is het handig om een kleine toevoeging te doen of iets heel verwant te kiezen, wat nog niet bezet is.Tip 3 Alle gegevens invullen.


Facebook geeft de voorkeur aan pagina’s waarvan het profiel volledig is en ook up-to-date. Dus zie dat je alles zo goed mogelijk invult. Vaak krijg je ook de mogelijkheid om bepaalde gegevens niet te delen met publiek. Voorzie je cover van een passende foto, waarin ook duidelijk wordt wat jij precies doet, waar de pagina over gaat. ( Facebook coverfoto 851 x 315 px. )
Extra Tip: maak je cover foto in Canva, dit programma is super gemakkelijk in gebruik en zo kun je je foto in jouw huisstijl aanpassen.
Zorg er ook voor dat de profielfoto of het logo van je bedrijf mooi in het midden van de cirkel staat en passend is.

Tip 4 Maak gebruik van het ‘over ons’ gedeelte.


Deel hier jouw verhaal in het kort. Laat weten wat je kan bieden en wat het resultaat/voordeel voor de klant is. Gebruik keywords door je tekst heen.
Extra tip: deel ook de link naar je landingspagina of website hier. Dit helpt voor jouw vindbaarheid.

Tip 5 Keywords strategisch gebruiken.


Gebruik keywords door je hele pagina heen.  Zo word je ook gevonden via zoekopdrachten naar specifieke sleutelwoorden waarbij jij relevante informatie kan bieden.  In de url en onder het tabje ‘Info’ bij info en je verslag. Maar wel altijd in een logische context en correct taalgebruik. Niet te veel, want dit wordt door google gespot als spam.

Tip 6 Adres en telefoonnummer zeker invullen.


Google geeft meer aandacht aan profielen waarvan deze gegevens gedeeld zijn op de Facebook pagina.


Tip 7 Link naar je funnel delen op meerdere plaatsen in je profiel en pagina.


Klik op afbeelding van je coverfoto, dan kom je in de post van deze afbeelding. Daar krijg je de mogelijkheid iets te typen. Dus hier kun je een link plaatsen naar bijvoorbeeld een weggever. Zoals eerder vermeld kun je die link ook delen in het stukje ‘Over ons’.

Tip 8 Volgorde van de verschillende tabjes op jouw pagina.


Deze volgorde kun je aanpassen door in de witte balk bovenaan te klikken op ‘Pagina gegevens bewerken’. In de linkse kolom klik je vervolgens op ‘Sjablonen en tabbladen’. Nu zie je alle tabbladen onder elkaar staan. Je kunt deze verslepen naar de positie waar jij ze wil hebben.
Het is handig dat je bijvoorbeeld eerst de belangrijkste tabs zichtbaar maakt. Meestal is dat het tabblad ‘Recensies’ (social proof), maar ook jouw aanbod, informatie en foto’s die ervoor zorgen dat het in een oogopslag duidelijk wordt waar je pagina over gaat en wat jouw pagina bezoeker kan winnen met jou.
Je kunt er vervolgens ook voor kiezen om bijvoorbeeld 1 bericht bovenaan vast te zetten waarin je je bezoeker aanspreekt. Dit kan ook tijdelijk met bijvoorbeeld een bepaald tijdelijk aanbod, jouw freebie, jouw facebookgroep of jouw event.


Heb je dat allemaal gedaan? Gefeliciteerd, jouw pagina is nu geoptimaliseerd voor meer conversie! Hiermee ga jij organisch meer paginabezoekers kunnen omzetten in leads. Dit zorgt voor meer conversie op langere termijn, tenminste als jij goed hebt nagedacht over jouw funnel vanaf het moment mensen op je pagina belanden. Hierover leg ik in een andere blog uit.
Als je nog niet meteen wil betalen voor advertenties, dan blijft het belangrijk dat je zelf bijvoorbeeld ook waarde deelt in andere facebookgroepen, dat je op je verschillende platformen ook verwijst naar je facebookpagina en dat je consistent blijft posten op je pagina. De combinatie vind ik persoonlijk ideaal. Content maken hoeft niet al je tijd in beslag te nemen. Dat leg ik je komende week haarfijn uit in een volgende blog.
Check dan zeker ook mijn Facebook pagina.  Want daar ga ik je nog meer vertellen over hoe,  wat,  waarom en met welk resultaat.

Wil je mij helpen in mijn zoektocht hoe ik jou beter van dienst kan zijn?  Vul dan even (anoniem) deze survey in.  Ik ben je eeuwig dankbaar.🙏
FB Comments Will Be Here (placeholder)


Saskia Heirbaut


Saskia van Heirbaut Marketing bouwt jouw marketing funnel en zorgt ervoor dat jij je enkel nog met je core business hoeft bezig te houden.  Wil je zelf met jouw online marketing aan de slag?  Dan kan ze je perfect verder helpen op haar Facebook pagina "True Connection Marketing".  Hier geeft ze alle informatie die jij nodig hebt vrij via video tutorials.  
Heb je geen zin om er zelf aan te beginnen,  dan kan je altijd een gratis strategiegesprek inplannen.
©2019 Heirbaut Marketing


Powered By ClickFunnels.com